Blog de viatges

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

EL”CHEMIN DU ROI”. LA CARRETERA 138


M’agradaria parlar-vos d’una ruta que vaig fer en el meu segon viatge a Canadà, concretament per una zona determinada del Quebec. Des del sud-oest de la provincia d’Ontario a Canadà i seguint terra en dins hi ha el riu Sant Llorenç amb uns 3.000 kms de longitud, neix en els grans llacs i desemboca en forma d’estuari a l’oceà Atlàntic. Al seu pas per la provincia del Quebec el riu es font de vida per a moltes ciutats, així com per a moltes petites comunitats rurals que de segur passen desapercebudes per la gran majoria del turisme del Quebec. Paral·lel al riu hi ha una carretera anomenada 138 que va ser antigament la primera ruta o carretera per on circul·laven les carretes,  a les hores la van anomenar com a camí del rei (en francès Chemin du Roi). En mig d’aquesta ruta hi ha la ciutat de TROIS-RIVIERE on es pot visitar la presó més antiga de Canadà i de fet de tot nord-america, cosa que naturalment vàrem fer.

Aus migratòries en ple vol

Aus migratòries en ple vol, Sainte Anne de la perade

canada 135

Champlain

Com que aquest blog no te en cap moment la pretensió de ser una guia turística, no m’extendré en donar-vos detalls geogràfics, dades o descripcions acurades, us deixaré algun enllaç perque els que mes interés us desperti en pogueu ampliar les vostres informacions i coneixements.

Tan sols he cregut interessant ressenyar que en moltes ocasions, des del meu punt de vista, les rutes alternatives, els racons amagats….allò que se surt dels standards turistics acaba sent la sorpresa més agradable d’un viatge i us puc assegurar que el “chemin du roi” va ser una d’aquestes sorpreses.

Riu Sant Llorenç al seu pas per Biertherville

Riu Sant Llorenç al seu pas per Biertherville

canada 130

Illes de Biertherville

El dia que vàrem fer-lo  arribàrem a primeres hores de la tarda a BIERTHERVILLE, que es a tocar del riu Sant Llorenç, aquí el riu s’eixampla i es converteix en una mena de llac (ST. PIERRE) que està farcit de petites illes (ILLES DE BIERTHERVILLE), en aquesta zona que és una reserva de vida salvatge declarada patrimoni natural per la UNESCO hi viuen durant la primavera milers i milers d’aus migratòries com ara els gansos de neu i diferents tipus d’ànecs, es conten per milers i per tots els camps de conreu anegats.

canada 132

canada 155

St, Barthelemy

Varem visitar alguns petits pobles com ST. IGNACE DE LOIOLA i també DUPLESSIS on vam poder gaudir in situ de la fauna avícola i domèstica present a la zona.

canada 134

Totes les comunitats rurals enganxades a la vora del riu estan unides per aquesta petita carretera (la 138)  i que fou la primera carretera oficial del QUEBEC. Vàrem passar per ST.CUTHBERT, ST. BARTHELEMY, YAMACHICHE, LUISEVILLE, MASKINONGÉ (http://www.lecheminduroy.com/pdf/MAP-Chemin-du-Roy_En_2011-2013.pdf)  fins que arribem a la capital de la regió que es TROIS RIVIERES, on ens vàrem parar a recollir informació.

Yamachiche

Yamachiche

canada 139

Old Orison. Trois-Riviere

Old Prison. Trois-Riviere

Vàrem visitar el centre de la ciutat i com a lloc a destacar vàrem fer un petit tour per la presó més vella de Canada: la OLD PRISON de Trois Rivieres, aquí un ex-reclús que va passar 7 anys en diferents presons de l’estat ens va fer de guia i ens va explicar amb tot detall com va ser la vida de dura pels presos en aquest penal fins que la van tancar l’any 1986.

Trois-Riviere.

Trois-Riviere.

canada 137

canada 127

Duplessis

Un cop ens vàrem acomiadar del nostre “guia-reclús” deixem Trois Rivieres en direcció a CAP SANTE on vàrem visitar la Basílica de NOTRE DAME DU CAP, aquí mateix aprofitem per fer el nostre pic-nic diari per tal de recuperar forces.

canada 144

canada 121 canada 147 canada 143 canada 148 canada 152

canada 125

Saint Anne de la Perade

Absolutament recomanable per als amants dels llocs tranquils, pels que no es limitin a visitar les grans ciutats o els grans parcs nacionals. La gent senzilla, encantadora, sempre intentant ajudar-te en tot. us deixo l’enllaç (està en anglés) per tenir informació detallada del lloc i més fotografies.

canada 149

Un cop feta la visita a la Basílica marxem en direcció Nord cap al Parc Nationale de MAURICIE.

http://www.lecheminduroy.com/en/index.php

One comment on “EL”CHEMIN DU ROI”. LA CARRETERA 138

  1. Retroenllaç: » EL CAÑON SAINTE ANNE TravelAndDreams

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Mai 3, 2013 by in Canada, Fauna, fotografia, Quebec, rutas, viatges and tagged , , , , , , , , .
les cinc sènies

Restaurant. Una experiència per als cinc sentits

Un mundo para 3

Blog familiar donde encontrareis nuestras aventuras viajeras.

Pollock of Light

Twitter: @lluisbusse

Blog de viatges

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

MENJARS CUINATS ROSETA

GASTRONOMIA I CUINA CATALANA

Heather & Fred's Excellent Adventure

Chronicling each step on our journey through South America, Asia and beyond...

Bound South

Three Brothers and their Pan-American Bike Expedition

Bridget Ehemann

Exploring the world and my new home of Marseille, France

%d bloggers like this: