Blog de viatges

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

EL PAIS DE L’OR


L’estiu de l’any 2005 vàrem fer una ruta per l’estat de Califòrnia i vàrem decidir conèixer de primera ma la zona on es va produir per primera vegada l’anomenada “febre de l’or”. Els americans i sobretot els californians l’anomenen “gold country” o terra de l’or, alguns comenten que el fet que a Califòrnia se la conegui com l’estat daurat (golden state) te molt a veure amb això, encara que d’altres ho atribueixen al color que prenen els camps de blat de l’interior de l’estat.

Sigui com sigui el color daurat es símbol de Califòrnia i el descobriment de l’or va marcar i de quina manera el futur de l’estat. 

De fet estem parlant d’una petita zona o comarca situada al centre de l’estat a mig camí de Carson City a prop del llac Tahoe i de la capital Sacramento, una zona força calorosa a l’estiu i força freda a l’hivern.

Si seguim la carretera estatal 49 de sud a nord anirem recorrent tota la zona, començant des de Mariposa que és una de les portes o entrades al Parc Nacional Yosemite fins arribar a Coloma a prop de la ciutat d’Auburn, pel camí coneixerem llocs emblemàtics com Angels Camp, Sonora, San Andreas, Jackson i sobre tot els petits pobles de Columbia i Murphys que son autèntics museus a l’aire lliure. molts indrets conserven noms en castellà com ara El Dorado o Calaveras County.

Son indrets turístics però molt poc coneguts pel turisme internacional i sí més pel turisme nacional i del propi estat. A Columbia podreu gaudir d’un autèntic ambient del segle XiX quan els pobles de l’oest van tenir el seu esplendor gràcies al descobriment de l’or, veureu els “saloons”, les diligències, els carrers amb els seus porxos de fusta, els buscadors d’or i fins i tot algún xinés descendent dels primers que van inmigrar, tot a l’aire lliure amb personatges vestits d’època que et fan sentir per uns moments com si fossis part d’una pelicula de l’oest.

Murphys es un  petit poble conegut com “la reina de la Sierra” (per estar als peus de la Sierra Nevada) on es conserven molts edifics de l’època de la febre de l’or com el Murphys Historic Hotel and Lodge que data de mitjans del segle XIX.

Finalment voldria parlar-vos del petit poble de Coloma i concretament d’un indret anomenat Marshall Gold Discovery State Historic Park, es tracta del lloc exacte on es va descobrir l’or a califòrnia per primera vegada l’any 1848 i per tant del punt exacte on tot va començar. Els llocs anomenats State Historic Parks (parcs  historics estatals) son com abans us deia autèntics museus a l’aire lliure on pots conèixer la història del lloc amb tota mena de detalls i fins i tot amb personatges i llocs que semblen no haver sortit mai d’aquell moment, invariables en el temps, es la sort de tenir una història tan curta com tenen ells. En aquest parc hi trobareu una réplica de les primeresinstal.lacions que es varen fer servir i en el que es va descobrir la primera “pepita” d’or, es l’anomenat Sutter’s Mill just damunt del Rio Americano en el que si us fixeu be encara veureu la brillantor daurada del seu llit.

La història diu que James Marshall va construir un moli a prop del riu del que agafava l’aigua per poder serrar amb la seva força i un dia va descubrir unes pedretes daurades que va veure que eren d’or, ell va  voler mantenir-ho com un secret però la veu va còrrer ràpidament i al cap de poc temps ja eren milers i milers les persones que es van desplaçar cap aquestes zones per tal de fer-se riques gràcies al preciós metall.

Si mai aneu a Califòrnia us recomano que no deixeu de visitar aquesta zona tan especial, en els enllaços que us deixo podreu trobar molta més informació i seguidament us deixo una galeria de les fotografies que vàrem fer.

http://www.coloma.com/

http://www.parks.ca.gov/?page_id=484

http://www.visitcolumbiacalifornia.com/

http://www.angelscamp.com/

http://www.sonoraca.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

les cinc sènies

Restaurant. Una experiència per als cinc sentits

Un mundo para 3

Blog familiar donde encontrareis nuestras aventuras viajeras.

Pollock of Light

Twitter: @lluisbusse

Blog de viatges

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

Tasta Rutes

- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -

HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL

MENJARS CUINATS ROSETA

GASTRONOMIA I CUINA CATALANA

Heather & Fred's Excellent Adventure

Chronicling each step on our journey through South America, Asia and beyond...

Bound South

Three Brothers and their Pan-American Bike Expedition

Bridget Ehemann

Exploring the world and my new home of Marseille, France

%d bloggers like this: