Una breu visita de 5 dies a les ciutats de Hong Kong i Shenzen al mes de Maig de 2001 son la meva única experiència a la Xina. Hi vaig estar en un viatge de negocis amb l’empresa on treballava i per tant el recull fotogràfic va ser molt pobre. No obstant he obert aquesta pàgina per deixar penjades les poques fotografies que vaig fer.
Hong Kong es una ciutat en que tot està molt apretat, l’espai es vital i s’aprofita al màxim, be als carrers, be a les vivendes o a les zones industrials. L’aeroport de Hong Kong està sobre una illa artificial de 6 kms de llarg per 2 d’ample, el front marítim està sobre uns terrenys guanyats al mar, els polígons industrials estàn construits en vertical i no en horitzontal……
Des de Hong Kong (antiga colonia anglesa) vàrem anar a veure diferentes empreses a la Zona Econòmica Especial de la ciutat de Shenzen, que es la ciutat fronterera amb l’antic protectorat anglès i per tant dins del que considerem la Xina. La nostra sorpresa va ser que era una ciutat plena d’hotels, centres comercials i vida occidental. Però a mida que ens allunyavem del centre en direcció a les zones industrials el canvi de forma de vida es podia apreciar fàcilment: de carrers pavimentats amb tota classe de botigues, restaurants, etc vàrem passar a carrers sense asfaltar, restes de runes d’obres arreu, persones conduint bicicletes, caos circulatori, ….
Podriem dir que el centre financer i comercial i de negocis és la illa de Hong Kong i que la gent majoritariament viu fora de l’illa, una de les ciutats que estan al continent i pertanyen a l’antiga colonia anglesa es Kowloon que es just a l’altre banda de la badia. El ferry es el principal mitja de transport per anar d’un costat a l’altre de la badia. Nosaltres el vàrem agafar i vàrem passar un dia de compres i de turisme pels carrers de Kowloon, entre d’altres varem recòrrer el famós mercat de jade de Kowloon.
Restaurant
HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL
- RECEPTES I PROPOSTES GASTRONÒMIQUES -
HISTÒRIES I FOTOGRAFIES DE VIATGES, UNA VISIO MOLT PERSONAL
GASTRONOMIA I CUINA CATALANA
Chronicling each step on our journey through South America, Asia and beyond...
Three Brothers and their Pan-American Bike Expedition
Exploring the world and my new home of Marseille, France